Anyone having problems with xorg 6.8.2 on 6.0-R

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Anyone having problems with xorg 6.8.2 on 6.0-R

Will Saxon
Hello,

I upgraded my amd64 installation to 6.0-RELEASE, and I am no longer
able to use X. It exits with a signal 11 error. I have recompiled from
ports, installed from packages from freebsd.org and performed a clean
installation from an i386 6.0-R cd again installing from both port
compilation and packages. I get the same error every time. This was
all working fine last Thursday on I believe 6.0-BETA5.

System is a dual Opteron 244 on an MSI K8T Master2-FAR with an ATI
Radeon 9200SE.

I've rebuilt xorg with -DWITH_DEBUG and here is a backtrace from the
core file:

#0  0x282384b3 in kill () from /lib/libc.so.6
#1  0x2822d4f0 in raise () from /lib/libc.so.6
#2  0x282a7c5c in abort () from /lib/libc.so.6
#3  0x0806c1d6 in ddxGiveUp () at xf86Init.c:1228
#4  0x080d945e in AbortServer () at log.c:395
#5  0x080d9520 in FatalError (
    f=0x8187798 "Caught signal %d.  Server aborting\n") at log.c:541
#6  0x08081618 in xf86SigHandler (signo=11) at xf86Events.c:1298
#7  0xbfbfff94 in ?? ()
#8  0x0000000b in ?? ()
#9  0x0000000c in ?? ()
#10 0xbfbfe680 in ?? ()
#11 0x0000022c in ?? ()
#12 0x080815c0 in xf86InterceptSignals () at xf86Events.c:1270
#13 0x28632934 in RADEONDisplayDDCConnected (pScrn=0x81df800,
    DDCType=DDC_VGA, port=0x81c2a44) at radeon_driver.c:914
#14 0x2863e10f in RADEONPreInit (pScrn=0x81df800, flags=0)
    at radeon_driver.c:1810
#15 0x0806dcc0 in InitOutput (pScreenInfo=0x81b9ac0, argc=4,
argv=0xbfbfed20)
    at xf86Init.c:588
#16 0x080c2ae7 in main (argc=4, argv=0xbfbfed20, envp=0xbfbfed34)
    at main.c:365

As I mentioned earlier, this occurs on i386 and amd64, compiled on the
machine or using packages from freebsd.org. I have tried with and
without
dri enabled. Also it occurs wih SMP and without on i386. One other thing
-
if I change the driver to 'vga', I am able to start the server normally.

Any pointers would be greatly appreciated.

-Will
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-stable
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Anyone having problems with xorg 6.8.2 on 6.0-R

Roland Smith
On Wed, Nov 09, 2005 at 08:47:41PM -0500, Will Saxon wrote:

> Hello,
>
> I upgraded my amd64 installation to 6.0-RELEASE, and I am no longer
> able to use X. It exits with a signal 11 error. I have recompiled from
> ports, installed from packages from freebsd.org and performed a clean
> installation from an i386 6.0-R cd again installing from both port
> compilation and packages. I get the same error every time. This was
> all working fine last Thursday on I believe 6.0-BETA5.
>
> System is a dual Opteron 244 on an MSI K8T Master2-FAR with an ATI
> Radeon 9200SE.
I'm using a Radeon 9250 on an amd64 (single athlon64, Asus K8V mobo)
system without problems.

> I've rebuilt xorg with -DWITH_DEBUG and here is a backtrace from the
> core file:
>
> #0  0x282384b3 in kill () from /lib/libc.so.6
> #1  0x2822d4f0 in raise () from /lib/libc.so.6
> #2  0x282a7c5c in abort () from /lib/libc.so.6
> #3  0x0806c1d6 in ddxGiveUp () at xf86Init.c:1228
> #4  0x080d945e in AbortServer () at log.c:395
> #5  0x080d9520 in FatalError (
>     f=0x8187798 "Caught signal %d.  Server aborting\n") at log.c:541
> #6  0x08081618 in xf86SigHandler (signo=11) at xf86Events.c:1298
> #7  0xbfbfff94 in ?? ()
> #8  0x0000000b in ?? ()
> #9  0x0000000c in ?? ()
> #10 0xbfbfe680 in ?? ()
> #11 0x0000022c in ?? ()
> #12 0x080815c0 in xf86InterceptSignals () at xf86Events.c:1270
> #13 0x28632934 in RADEONDisplayDDCConnected (pScrn=0x81df800,
>     DDCType=DDC_VGA, port=0x81c2a44) at radeon_driver.c:914
> #14 0x2863e10f in RADEONPreInit (pScrn=0x81df800, flags=0)
>     at radeon_driver.c:1810
> #15 0x0806dcc0 in InitOutput (pScreenInfo=0x81b9ac0, argc=4,
> argv=0xbfbfed20)
>     at xf86Init.c:588
> #16 0x080c2ae7 in main (argc=4, argv=0xbfbfed20, envp=0xbfbfed34)
>     at main.c:365
>
> As I mentioned earlier, this occurs on i386 and amd64, compiled on the
> machine or using packages from freebsd.org. I have tried with and
> without
> dri enabled.
For DRI, you need an extra device on 6.0. On 5.4 it used to be:

device radeondrm

On 6.0 it should be:

device drm
device radeondrm

HTH, Roland

--
R.F.Smith (http://www.xs4all.nl/~rsmith/) Please send e-mail as plain text.
public key: http://www.xs4all.nl/~rsmith/pubkey.txt

attachment0 (194 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: Anyone having problems with xorg 6.8.2 on 6.0-R

Will Saxon
In reply to this post by Will Saxon
> -----Original Message-----
> From: Roland Smith [mailto:[hidden email]]
> Sent: Thursday, November 10, 2005 7:38 AM
> To: Will Saxon
> Cc: [hidden email]
> Subject: Re: Anyone having problems with xorg 6.8.2 on 6.0-R
>
>
> For DRI, you need an extra device on 6.0. On 5.4 it used to be:
>
> device radeondrm
>
> On 6.0 it should be:
>
> device drm
> device radeondrm
>
> HTH, Roland

Thanks Roland. I loaded the radeon kernel module and that usually takes
care of things.

What I have also determined that I think is odd, is that I can start
X remotely from home, via SSH, without issue. It is only locally that
I am not able to start X.

-Will


_______________________________________________
[hidden email] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-stable
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"