[Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

classic Classic list List threaded Threaded
10 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233301

            Bug ID: 233301
           Summary: emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on
                    13-current
           Product: Ports & Packages
           Version: Latest
          Hardware: amd64
                OS: Any
            Status: New
          Severity: Affects Only Me
          Priority: ---
         Component: Individual Port(s)
          Assignee: [hidden email]
          Reporter: [hidden email]
          Assignee: [hidden email]
             Flags: maintainer-feedback?([hidden email])

FreeBSD FBSD_13 13.0-CURRENT FreeBSD 13.0-CURRENT #3 r340586: Sun Nov 18
14:13:13 EST 2018     root@FBSD_13:/usr/obj/usr/src/amd64.amd64/sys/MYKERNEL
amd64 1300003

virtualbox-ose-5.2.22          General-purpose full virtualizer for x86
hardware
virtualbox-ose-kmod-5.2.22     VirtualBox kernel module for FreeBSD

I had several virtual machines running on 12-current and all were working
perfectly.  Now on 13-current there seems to be issues with multimedia.
Specifically videos do not play correctly.

Steps to repeat:
open Firefox 63.0.3 in a VM
go to youtube
try to play any video

Does it play successfully?

On the physical host I am able to successfully play any video with sound in
Firefox.

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-emulation
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

maintainer-feedback requested: [Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

bugzilla-noreply
Bugzilla Automation <[hidden email]> has asked [hidden email] for
maintainer-feedback:
Bug 233301: emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233301



--- Description ---
FreeBSD FBSD_13 13.0-CURRENT FreeBSD 13.0-CURRENT #3 r340586: Sun Nov 18
14:13:13 EST 2018     root@FBSD_13:/usr/obj/usr/src/amd64.amd64/sys/MYKERNEL
amd64 1300003

virtualbox-ose-5.2.22       General-purpose full virtualizer for x86
hardware
virtualbox-ose-kmod-5.2.22     VirtualBox kernel module for FreeBSD

I had several virtual machines running on 12-current and all were working
perfectly.  Now on 13-current there seems to be issues with multimedia.
Specifically videos do not play correctly.

Steps to repeat:
open Firefox 63.0.3 in a VM
go to youtube
try to play any video

Does it play successfully?

On the physical host I am able to successfully play any video with sound in
Firefox.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-emulation
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233301

Robert Cina <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]

--- Comment #1 from Robert Cina <[hidden email]> ---
I see a similar issue with virtualbox guests on FreeBSD 12 at the moment. As
well as youtube videos not playing correctly for me I also don't have any
audio.  I'd like to listen to spotify using a virtual machine guest but can't
at the moment.  If anyone has any suggestions on what to try to fix this issue
I'd be really appreciative. Thanks.

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-emulation
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233301

[hidden email] <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]

--- Comment #2 from [hidden email] <[hidden email]> ---
I too have this problem on FreeBSD 12.0-RELEASE-p2. Virtualbox-ose-5.2.22_2
installed from pkg does not play sound inside any guests. Driver OSS is
selected for the guest and sound works normally on the host itself, but will
not produce any sound from inside the guests.

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-emulation
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233301

Eijiro Shibusawa <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]

--- Comment #3 from Eijiro Shibusawa <[hidden email]> ---
I have similar problem too. I think that workaround to it is to install
virtualbox from port and to use different sound server. Virtualbox-ose-5.2.26_1
with pulseaudio configuration works fine on my FreeBSD box (12.0-Release /
amd64).

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-emulation
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233301

Graham Perrin <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]

--- Comment #4 from Graham Perrin <[hidden email]> ---
Created attachment 203632
  --> https://bugs.freebsd.org/bugzilla/attachment.cgi?id=203632&action=edit
Screenshot of YouTube with KDE, Manjaro Linux

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-emulation
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233301

--- Comment #5 from Graham Perrin <[hidden email]> ---
Created attachment 203633
  --> https://bugs.freebsd.org/bugzilla/attachment.cgi?id=203633&action=edit
Screenshot of Vimeo with Lubuntu and with GhostBSD

Looking For Something on Vimeo
<https://vimeo.com/265045525>

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-emulation
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233301

--- Comment #6 from Graham Perrin <[hidden email]> ---
Comment on attachment 203632
  --> https://bugs.freebsd.org/bugzilla/attachment.cgi?id=203632
Screenshot of YouTube with KDE, Manjaro Linux

First Image of a Black Hole! - YouTube
<https://www.youtube.com/watch?v=S_GVbuddri8>

Playback ceases before the advertisement ends; the main video does not begin.

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-emulation
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233301

--- Comment #7 from Graham Perrin <[hidden email]> ---
(In reply to Eijiro Shibusawa from comment #3)

> … I  think that workaround to it is to install virtualbox
> from port and to use different sound server. … pulseaudio …

How might I do this with poudriere?

I experimented with a couple of lines in
/usr/local/poudriere/ports/default/emulators/virtualbox-ose/Makefile.local
but I guess that my lines were wrong, because the end result is still bugged by
stalling after a moment's playback.

----

grahamperrin@momh167-gjp4-8570p:~ % date ; uname -v
Sat 13 Apr 2019 11:23:39 BST
FreeBSD 13.0-CURRENT r346108 GENERIC-NODEBUG
grahamperrin@momh167-gjp4-8570p:~ % poudriere jail -i -j head | grep -i version
Jail version:      13.0-CURRENT 1300018
grahamperrin@momh167-gjp4-8570p:~ %

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-emulation
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233301] emulators/virtualbox-ose - multimedia issues on 13-current

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233301

--- Comment #8 from Graham Perrin <[hidden email]> ---
Sorry, ignore my previous comment. I had forgotten to switch from OSS Audio
Driver to PulseAudio in host driver preferences for the guest.

The end result _is_ good.

Here's my Makefile.local, two lines:

PULSEAUDIO_CONFIGURE_OFF=
BUILD_DEPENDS+= pulseaudio:audio/pulseaudio

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-emulation
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"