[Bug 233638] missing hardware ids for WLA-1000 and TL-WN722N v2 wireless dongles

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233638] missing hardware ids for WLA-1000 and TL-WN722N v2 wireless dongles

bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233638

            Bug ID: 233638
           Summary: missing hardware ids for WLA-1000 and TL-WN722N v2
                    wireless dongles
           Product: Base System
           Version: 11.2-RELEASE
          Hardware: Any
                OS: Any
            Status: New
          Severity: Affects Some People
          Priority: ---
         Component: wireless
          Assignee: [hidden email]
          Reporter: [hidden email]

Created attachment 199671
  --> https://bugs.freebsd.org/bugzilla/attachment.cgi?id=199671&action=edit
patch for Sitecom WLA-1000 and TP-Link TL-WN722N v2

Drivers are missing hardware ids for the following usb dongles:

Sitecom WLA-1000, 0x0df6:0x005b (driver: rsu)
TP-Link TL-WN722N v2, 0x2357:0x010c (driver: urtwn)

They are included in the attached diff.

There may be some issues, like:

wlan0: ieee80211_new_state_locked: pending INIT -> SCAN transition lost

rsu0: could not load firmware section EMEM
rsu0: could not send site survey command

but once configured and left alone it appears to work - except for
interoperability with my Linux laptop which has a Broadcom wireless.

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233638] missing hardware ids for WLA-1000 and TL-WN722N v2 wireless dongles

bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233638

Mark Linimon <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
           Keywords|                            |patch

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233638] missing hardware ids for WLA-1000 and TL-WN722N v2 wireless dongles

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233638

--- Comment #1 from [hidden email] ---
A commit references this bug:

Author: avos
Date: Mon Dec 10 09:45:58 UTC 2018
New revision: 341786
URL: https://svnweb.freebsd.org/changeset/base/341786

Log:
  rtwn, rsu: add more USB ids.

  PR:           233638
  Submitted by: [hidden email]
  MFC after:    3 days

Changes:
  head/sys/dev/rtwn/usb/rtwn_usb_attach.h
  head/sys/dev/usb/usbdevs
  head/sys/dev/usb/wlan/if_rsu.c

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233638] missing hardware ids for WLA-1000 and TL-WN722N v2 wireless dongles

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233638

Andriy Voskoboinyk <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]
             Status|New                         |In Progress

--- Comment #2 from Andriy Voskoboinyk <[hidden email]> ---
Hi,

Can you check WLA1000 with RSU_DEV_HT (instead of RSU_DEV) macro?

From the site
http://www.sitecomlearningcentre.com/products/wla-1000v1001/wireless-network-usb-micro-adapter-n150-x1
HT seems to be supported by this dongle.

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 233638] missing hardware ids for WLA-1000 and TL-WN722N v2 wireless dongles

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=233638

--- Comment #3 from [hidden email] ---

I tried with HT, as far as I remember this is when I get these messages about
firmware loading problems; an initial scan shows some stations, then they all
disappear.


NB. TP-Links products with differing version numbers have different chips. It
may be a good idea to include the version number (v2) in the device name.

The remaining issue is that I am not able to use a hostap on FreeBSD from my
Linux laptop (BCM43228).

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-wireless
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"