[Bug 236397] www/newsboat: Bad display from an atom source

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 236397] www/newsboat: Bad display from an atom source

bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=236397

            Bug ID: 236397
           Summary: www/newsboat: Bad display from an atom source
           Product: Ports & Packages
           Version: Latest
          Hardware: Any
                OS: Any
            Status: New
          Severity: Affects Only Me
          Priority: ---
         Component: Individual Port(s)
          Assignee: [hidden email]
          Reporter: [hidden email]
                CC: [hidden email]
                CC: [hidden email]
             Flags: maintainer-feedback?([hidden email])

Hi,

Using www/newsboat 2.14.1_2 from ports.
Some texts do not appear correctly from the following source

https://rss.evangelizo.org/v2/evangelizo_rss-fr.xml

Especially for the sections "Evangile...".
Where could the problem come from ?
Try using without 'config' file.
A config file with 'pager less' (or most) resolves the problem.

See : https://groups.google.com/forum/#!topic/newsboat/IhbsCs_NtFI

Best regards.

-----------------
Olivier

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-ports-bugs
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 236397] www/newsboat: Bad display from an atom source

bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=236397

--- Comment #1 from [hidden email] ---
Another source with the same problem:

http://www.rfi.fr/emission/autour-question/podcast

Best regards

------------------
Olivier

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-ports-bugs
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 236397] www/newsboat: Bad display from an atom source

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=236397

Tilman Keskinoz <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]

--- Comment #2 from Tilman Keskinoz <[hidden email]> ---
Hi, to narrow it down, have you tried to save the text and display it in
another ncurses application like e.g. nano?

If you are on STABLE or CURRENT, have you tried using C.UTF-8 as LANG?

I am not even sure, if this really counts as a bug, as you are trying to
display UTF-8 text on a locale that does not support UTF-8 (but I am not a
locale expert).

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-ports-bugs
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 236397] www/newsboat: Bad display from an atom source

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=236397

--- Comment #3 from [hidden email] ---
Created attachment 203095
  --> https://bugs.freebsd.org/bugzilla/attachment.cgi?id=203095&action=edit
Proposition for utils::clean_nonprintable_characters()

I found that the remplacement char \uFFFD does not display correctly.
In utils::clean_nonprintable_characters(), I force \u00A0 (NO-BREAK SPACE)
remplacement by \u0020.

In stfl, and via iconv, wstr2str utils::clean_nonprintable_curiously replaces
space with \u00A0 (for example before ':'),  which does not suit my case.

Best regards.

----------------------
Olivier

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-ports-bugs
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 236397] www/newsboat: Bad display from an atom source

bugzilla-noreply
In reply to this post by bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=236397

--- Comment #4 from Marko Turk <[hidden email]> ---

(In reply to moebius444 from comment #3)

I don't feel comfortable with adding this patch to ports. We might break some
other stuff.

Since the issue is not seen on e.g. Linux, the problem could be in the way we
build stfl.

The only other application using stfl in ports is kdbx-viewer, I'll try to
reproduce the issue there and see how it behaves with these characters you
mentioned.

Have you been able to get this characters to display properly by chaning the
locale that you use?

BR/Marko

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-ports-bugs
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"