[Bug 252626] ixl: panic on attach of X722 on-motherboard interfaces

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 252626] ixl: panic on attach of X722 on-motherboard interfaces

bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=252626

            Bug ID: 252626
           Summary: ixl: panic on attach of X722 on-motherboard interfaces
           Product: Base System
           Version: 12.2-RELEASE
          Hardware: amd64
                OS: Any
            Status: New
          Severity: Affects Only Me
          Priority: ---
         Component: kern
          Assignee: [hidden email]
          Reporter: [hidden email]

I upgraded our fleet of ~20 NFS servers today from 12.1 to 12.2-RELEASE-p2.
Three of the newest servers, which have X722 interfaces on the motherboard,
crash at attach time with the following trace:

--- trap 0xc, rip = 0xffffffff80757efd, rsp = 0xfffffe0075dff2d0, rbp =
0xfffffe0075dff2e0 ---
grouptaskqueue_enqueue() at grouptaskqueue_enqueue+0xd/frame 0xfffffe0075dff2e0
ixl_admin_timer() at ixl_admin_timer+0x11/frame 0xfffffe0075dff300
softclock_call_cc() at softclock_call_cc+0x141/frame 0xfffffe0075dff3b0
softclock() at softclock+0x79/frame 0xfffffe0075dff3d0
ithread_loop() at ithread_loop+0x23c/frame 0xfffffe0075dff430
fork_exit() at fork_exit+0x7e/frame 0xfffffe0075dff470
fork_trampoline() at f

(There's an omitted frame where ixl_admin_timer() calls
iflib_admin_intr_deferred() -- apparently pf->vsi.ctx is not initialized yet,
or there's a missing memory barrier?)

The problem is not observed on older servers with X710 interfaces.  (We don't
use the 1G interfaces for anything, and if we didn't have servers that need it,
I would just yank ixl(4) from our standard kernel configuration.  I might still
do that and just load the module on the three servers that need it.)

The systems that panic have:

ixl0@pci0:26:0:0:       class=0x020000 card=0x37d115d9 chip=0x37d18086 rev=0x09
hdr=0x00
    vendor     = 'Intel Corporation'
    device     = 'Ethernet Connection X722 for 1GbE'
    class      = network
    subclass   = ethernet

The systems that boot (and operate properly) have:

ixl0@pci0:3:0:0:        class=0x020000 card=0x00088086 chip=0x15728086 rev=0x01
hdr=0x00
    vendor     = 'Intel Corporation'
    device     = 'Ethernet Controller X710 for 10GbE SFP+'
    class      = network
    subclass   = ethernet

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-bugs
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 252626] ixl: panic on attach of X722 on-motherboard interfaces

bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=252626

Mark Linimon <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
           Keywords|                            |IntelNetworking, panic
           Assignee|[hidden email]            |[hidden email]

--
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-bugs
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"