Radeon HD 2400 configuration.

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Radeon HD 2400 configuration.

Fernando Apesteguía
Hi all,

I'm using 8.0 amd64 with Xorg, gnome and all the stuff installed from
packages. I have an ATI Radeon HD 2400 video card.
The thing is that I can't get it working at all. Without xorg.conf
file, the whole system freezes. With the xorg.conf
generated by Xorg -configure I'm able to see the mouse cursor but then
the system hangs again (before I get the gnome
desktop in the scree). This is with "radeon" driver dri, dri2 and glx
modules. I tried with the radeonhd and it is the same thing...
The only driver that seems to work for me is the vesa driver.

Can anyone provide a working xorg.conf file or any hints to make this
card to work?

Thanks in advance.
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-user-groups
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Radeon HD 2400 configuration.

Alexander K. Beros-2
does your /etc/rc.conf file contain the lines

hald_enable="YES"
dbus_enable="YES"

that might be relevant if they are absent.



On 12/21/2009 9:23 AM, Fernando Apesteguía wrote:

> Hi all,
>
> I'm using 8.0 amd64 with Xorg, gnome and all the stuff installed from
> packages. I have an ATI Radeon HD 2400 video card.
> The thing is that I can't get it working at all. Without xorg.conf
> file, the whole system freezes. With the xorg.conf
> generated by Xorg -configure I'm able to see the mouse cursor but then
> the system hangs again (before I get the gnome
> desktop in the scree). This is with "radeon" driver dri, dri2 and glx
> modules. I tried with the radeonhd and it is the same thing...
> The only driver that seems to work for me is the vesa driver.
>
> Can anyone provide a working xorg.conf file or any hints to make this
> card to work?
>
> Thanks in advance.
> _______________________________________________
> [hidden email] mailing list
> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-user-groups
> To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
>
>
>    
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-user-groups
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Radeon HD 2400 configuration.

Fernando Apesteguía
2009/12/21 Alexander K. Beros <[hidden email]>:
> does your /etc/rc.conf file contain the lines
>
> hald_enable="YES"
> dbus_enable="YES"
>

Yes, both of them are enabled and installed (as a dependency of
gnome2-lite port).

This is my xorg.conf:

Section "ServerLayout"
        Identifier     "X.org Configured"
        Screen      0  "Screen0" 0 0
        InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
        ModulePath   "/usr/local/lib/xorg/modules"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/TTF/"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/OTF"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/Type1/"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/"
        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/"
EndSection

Section "Module"
        Load  "dbe"
        Load  "dri"
        Load  "dri2"
        Load  "extmod"
        Load  "glx"
        Load  "record"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Keyboard0"
        Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Mouse0"
        Driver      "mouse"
        Option    "Protocol" "auto"
        Option    "Device" "/dev/sysmouse"
        Option    "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
        #DisplaySize  410   260 # mm
        Identifier   "Monitor0"
        VendorName   "HWP"
        ModelName    "Compaq WF1907"
        HorizSync    24.0 - 83.0
        VertRefresh  50.0 - 76.0
        Option    "DPMS"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "NoAccel"             # [<bool>]
        #Option     "SWcursor"           # [<bool>]
        #Option     "Dac6Bit"             # [<bool>]
        #Option     "Dac8Bit"             # [<bool>]
        #Option     "BusType"             # [<str>]
        #Option     "CPPIOMode"           # [<bool>]
        #Option     "CPusecTimeout"       # <i>
        #Option     "AGPMode"             # <i>
        #Option     "AGPFastWrite"       # [<bool>]
        #Option     "AGPSize"             # <i>
        #Option     "GARTSize"           # <i>
        #Option     "RingSize"           # <i>
        #Option     "BufferSize"         # <i>
        #Option     "EnableDepthMoves"   # [<bool>]
        #Option     "EnablePageFlip"     # [<bool>]
        #Option     "NoBackBuffer"       # [<bool>]
        #Option     "DMAForXv"           # [<bool>]
        #Option     "FBTexPercent"       # <i>
        #Option     "DepthBits"           # <i>
        #Option     "PCIAPERSize"         # <i>
        #Option     "AccelDFS"           # [<bool>]
        #Option     "IgnoreEDID"         # [<bool>]
        #Option     "DisplayPriority"     # [<str>]
        #Option     "PanelSize"           # [<str>]
        #Option     "ForceMinDotClock"   # <freq>
        #Option     "ColorTiling"         # [<bool>]
        #Option     "VideoKey"           # <i>
        #Option     "RageTheatreCrystal" # <i>
        #Option     "RageTheatreTunerPort" # <i>
        #Option     "RageTheatreCompositePort" # <i>
        #Option     "RageTheatreSVideoPort" # <i>
        #Option     "TunerType"           # <i>
        #Option     "RageTheatreMicrocPath" # <str>
        #Option     "RageTheatreMicrocType" # <str>
        #Option     "ScalerWidth"         # <i>
        #Option     "RenderAccel"         # [<bool>]
        #Option     "SubPixelOrder"       # [<str>]
        #Option     "ShowCache"           # [<bool>]
        #Option     "DynamicClocks"       # [<bool>]
        #Option     "VGAAccess"           # [<bool>]
        #Option     "ReverseDDC"         # [<bool>]
        #Option     "LVDSProbePLL"       # [<bool>]
        #Option     "AccelMethod"         # <str>
        #Option     "DRI"                 # [<bool>]
        #Option     "ConnectorTable"     # <str>
        #Option     "DefaultConnectorTable" # [<bool>]
        #Option     "DefaultTMDSPLL"     # [<bool>]
        #Option     "TVDACLoadDetect"     # [<bool>]
        #Option     "ForceTVOut"         # [<bool>]
        #Option     "TVStandard"         # <str>
        #Option     "IgnoreLidStatus"     # [<bool>]
        #Option     "DefaultTVDACAdj"     # [<bool>]
        #Option     "Int10"               # [<bool>]
        #Option     "EXAVSync"           # [<bool>]
        #Option     "ATOMTVOut"           # [<bool>]
        #Option     "R4xxATOM"           # [<bool>]
        Identifier  "Card0"
        Driver      "radeonhd"
        VendorName  "ATI Technologies Inc"
        BoardName   "RV610 video device [Radeon HD 2400 PRO]"
        BusID       "PCI:4:0:0"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device     "Card0"
        Monitor    "Monitor0"
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     1
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     4
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     8
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     15
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     16
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     24
        EndSubSection
EndSection



> that might be relevant if they are absent.
>
>
>
> On 12/21/2009 9:23 AM, Fernando Apesteguía wrote:
>>
>> Hi all,
>>
>> I'm using 8.0 amd64 with Xorg, gnome and all the stuff installed from
>> packages. I have an ATI Radeon HD 2400 video card.
>> The thing is that I can't get it working at all. Without xorg.conf
>> file, the whole system freezes. With the xorg.conf
>> generated by Xorg -configure I'm able to see the mouse cursor but then
>> the system hangs again (before I get the gnome
>> desktop in the scree). This is with "radeon" driver dri, dri2 and glx
>> modules. I tried with the radeonhd and it is the same thing...
>> The only driver that seems to work for me is the vesa driver.
>>
>> Can anyone provide a working xorg.conf file or any hints to make this
>> card to work?
>>
>> Thanks in advance.
>> _______________________________________________
>> [hidden email] mailing list
>> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-user-groups
>> To unsubscribe, send any mail to
>> "[hidden email]"
>>
>>
>>
>
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-user-groups
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Radeon HD 2400 configuration.

Alexander K. Beros-2
I don't think I have had to use an xorg.conf file for some time.  When I
had an xorg problem the inclusion of those two lines fixed it.  That
was, however on a 32-bit machine and running blackbox.  I would say
however, that the way you describe the freezing makes me wonder if it is
a problem generated by gnome.  You might try something leaner like
blackbox or fluxbox to see if they will run.  What happens if you delete
your .xinitrc file and then type startx.

I don't really have any other suggestions.  My experience with the 8.0
Release on my two 64-bit machines has been a disaster.

I had numerous non-Xorg problems with 8.0Release.  Right off the bat, it
was only detecting one of my CPUs.  There is also the kernel security
issue mentioned on the FreeBSD homepage, which does not appear to have
been corrected in the release that I downloaded.  Quite disappointing,
because I had been using 8.0 in a beta form with reasonable success for
about six months. Once I upgraded, virtually nothing I needed worked.  
After a day of fighting with it, I did a clean install, but with the
same results.  After 5 years of using FreeBSD exclusively, I am
rethinking it for computers where I need day-to-day reliability and speed.

Sorry I can't be any more help.  Best of luck.


On 12/21/2009 2:34 PM, Fernando Apesteguía wrote:

> 2009/12/21 Alexander K. Beros<[hidden email]>:
>    
>> does your /etc/rc.conf file contain the lines
>>
>> hald_enable="YES"
>> dbus_enable="YES"
>>
>>      
> Yes, both of them are enabled and installed (as a dependency of
> gnome2-lite port).
>
> This is my xorg.conf:
>
> Section "ServerLayout"
> Identifier     "X.org Configured"
> Screen      0  "Screen0" 0 0
> InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
> InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
> EndSection
>
> Section "Files"
> ModulePath   "/usr/local/lib/xorg/modules"
> FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/"
> FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/TTF/"
> FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/OTF"
> FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/Type1/"
> FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/"
> FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/"
> EndSection
>
> Section "Module"
> Load  "dbe"
> Load  "dri"
> Load  "dri2"
> Load  "extmod"
> Load  "glx"
> Load  "record"
> EndSection
>
> Section "InputDevice"
> Identifier  "Keyboard0"
> Driver      "kbd"
> EndSection
>
> Section "InputDevice"
> Identifier  "Mouse0"
> Driver      "mouse"
> Option    "Protocol" "auto"
> Option    "Device" "/dev/sysmouse"
> Option    "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
> EndSection
>
> Section "Monitor"
> #DisplaySize  410   260 # mm
> Identifier   "Monitor0"
> VendorName   "HWP"
> ModelName    "Compaq WF1907"
> HorizSync    24.0 - 83.0
> VertRefresh  50.0 - 76.0
> Option    "DPMS"
> EndSection
>
> Section "Device"
>          ### Available Driver options are:-
>          ### Values:<i>: integer,<f>: float,<bool>: "True"/"False",
>          ###<string>: "String",<freq>: "<f>  Hz/kHz/MHz"
>          ### [arg]: arg optional
>          #Option     "NoAccel"             # [<bool>]
>          #Option     "SWcursor"           # [<bool>]
>          #Option     "Dac6Bit"             # [<bool>]
>          #Option     "Dac8Bit"             # [<bool>]
>          #Option     "BusType"             # [<str>]
>          #Option     "CPPIOMode"           # [<bool>]
>          #Option     "CPusecTimeout"       #<i>
>          #Option     "AGPMode"             #<i>
>          #Option     "AGPFastWrite"       # [<bool>]
>          #Option     "AGPSize"             #<i>
>          #Option     "GARTSize"           #<i>
>          #Option     "RingSize"           #<i>
>          #Option     "BufferSize"         #<i>
>          #Option     "EnableDepthMoves"   # [<bool>]
>          #Option     "EnablePageFlip"     # [<bool>]
>          #Option     "NoBackBuffer"       # [<bool>]
>          #Option     "DMAForXv"           # [<bool>]
>          #Option     "FBTexPercent"       #<i>
>          #Option     "DepthBits"           #<i>
>          #Option     "PCIAPERSize"         #<i>
>          #Option     "AccelDFS"           # [<bool>]
>          #Option     "IgnoreEDID"         # [<bool>]
>          #Option     "DisplayPriority"     # [<str>]
>          #Option     "PanelSize"           # [<str>]
>          #Option     "ForceMinDotClock"   #<freq>
>          #Option     "ColorTiling"         # [<bool>]
>          #Option     "VideoKey"           #<i>
>          #Option     "RageTheatreCrystal" #<i>
>          #Option     "RageTheatreTunerPort" #<i>
>          #Option     "RageTheatreCompositePort" #<i>
>          #Option     "RageTheatreSVideoPort" #<i>
>          #Option     "TunerType"           #<i>
>          #Option     "RageTheatreMicrocPath" #<str>
>          #Option     "RageTheatreMicrocType" #<str>
>          #Option     "ScalerWidth"         #<i>
>          #Option     "RenderAccel"         # [<bool>]
>          #Option     "SubPixelOrder"       # [<str>]
>          #Option     "ShowCache"           # [<bool>]
>          #Option     "DynamicClocks"       # [<bool>]
>          #Option     "VGAAccess"           # [<bool>]
>          #Option     "ReverseDDC"         # [<bool>]
>          #Option     "LVDSProbePLL"       # [<bool>]
>          #Option     "AccelMethod"         #<str>
>          #Option     "DRI"                 # [<bool>]
>          #Option     "ConnectorTable"     #<str>
>          #Option     "DefaultConnectorTable" # [<bool>]
>          #Option     "DefaultTMDSPLL"     # [<bool>]
>          #Option     "TVDACLoadDetect"     # [<bool>]
>          #Option     "ForceTVOut"         # [<bool>]
>          #Option     "TVStandard"         #<str>
>          #Option     "IgnoreLidStatus"     # [<bool>]
>          #Option     "DefaultTVDACAdj"     # [<bool>]
>          #Option     "Int10"               # [<bool>]
>          #Option     "EXAVSync"           # [<bool>]
>          #Option     "ATOMTVOut"           # [<bool>]
>          #Option     "R4xxATOM"           # [<bool>]
> Identifier  "Card0"
> Driver      "radeonhd"
> VendorName  "ATI Technologies Inc"
> BoardName   "RV610 video device [Radeon HD 2400 PRO]"
> BusID       "PCI:4:0:0"
> EndSection
>
> Section "Screen"
> Identifier "Screen0"
> Device     "Card0"
> Monitor    "Monitor0"
> SubSection "Display"
> Viewport   0 0
> Depth     1
> EndSubSection
> SubSection "Display"
> Viewport   0 0
> Depth     4
> EndSubSection
> SubSection "Display"
> Viewport   0 0
> Depth     8
> EndSubSection
> SubSection "Display"
> Viewport   0 0
> Depth     15
> EndSubSection
> SubSection "Display"
> Viewport   0 0
> Depth     16
> EndSubSection
> SubSection "Display"
> Viewport   0 0
> Depth     24
> EndSubSection
> EndSection
>
>
>
>    
>> that might be relevant if they are absent.
>>
>>
>>
>> On 12/21/2009 9:23 AM, Fernando Apesteguía wrote:
>>      
>>> Hi all,
>>>
>>> I'm using 8.0 amd64 with Xorg, gnome and all the stuff installed from
>>> packages. I have an ATI Radeon HD 2400 video card.
>>> The thing is that I can't get it working at all. Without xorg.conf
>>> file, the whole system freezes. With the xorg.conf
>>> generated by Xorg -configure I'm able to see the mouse cursor but then
>>> the system hangs again (before I get the gnome
>>> desktop in the scree). This is with "radeon" driver dri, dri2 and glx
>>> modules. I tried with the radeonhd and it is the same thing...
>>> The only driver that seems to work for me is the vesa driver.
>>>
>>> Can anyone provide a working xorg.conf file or any hints to make this
>>> card to work?
>>>
>>> Thanks in advance.
>>> _______________________________________________
>>> [hidden email] mailing list
>>> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-user-groups
>>> To unsubscribe, send any mail to
>>> "[hidden email]"
>>>
>>>
>>>
>>>        
>>      
>
>    
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-user-groups
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Radeon HD 2400 configuration.

Fernando Apesteguía
On Mon, Dec 21, 2009 at 11:57 PM, Alexander K. Beros <[hidden email]> wrote:
> I don't think I have had to use an xorg.conf file for some time.  When I had
> an xorg problem the inclusion of those two lines fixed it.  That was,
> however on a 32-bit machine and running blackbox.  I would say however, that
> the way you describe the freezing makes me wonder if it is a problem
> generated by gnome.  You might try something leaner like blackbox or fluxbox
> to see if they will run.  What happens if you delete your .xinitrc file and
> then type startx.

I'll try that as soon as I have some spare time. Without xorg.conf the
computer freezes. I suppose
this is because it tries to use the same configuration suggested by
the -configure flag.

Thanks.

>
> I don't really have any other suggestions.  My experience with the 8.0
> Release on my two 64-bit machines has been a disaster.
>
> I had numerous non-Xorg problems with 8.0Release.  Right off the bat, it was
> only detecting one of my CPUs.  There is also the kernel security issue
> mentioned on the FreeBSD homepage, which does not appear to have been
> corrected in the release that I downloaded.  Quite disappointing, because I
> had been using 8.0 in a beta form with reasonable success for about six
> months. Once I upgraded, virtually nothing I needed worked.  After a day of
> fighting with it, I did a clean install, but with the same results.  After 5
> years of using FreeBSD exclusively, I am rethinking it for computers where I
> need day-to-day reliability and speed.
>
> Sorry I can't be any more help.  Best of luck.
>
>
> On 12/21/2009 2:34 PM, Fernando Apesteguía wrote:
>>
>> 2009/12/21 Alexander K. Beros<[hidden email]>:
>>
>>>
>>> does your /etc/rc.conf file contain the lines
>>>
>>> hald_enable="YES"
>>> dbus_enable="YES"
>>>
>>>
>>
>> Yes, both of them are enabled and installed (as a dependency of
>> gnome2-lite port).
>>
>> This is my xorg.conf:
>>
>> Section "ServerLayout"
>>        Identifier     "X.org Configured"
>>        Screen      0  "Screen0" 0 0
>>        InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
>>        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
>> EndSection
>>
>> Section "Files"
>>        ModulePath   "/usr/local/lib/xorg/modules"
>>        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/misc/"
>>        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/TTF/"
>>        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/OTF"
>>        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/Type1/"
>>        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/100dpi/"
>>        FontPath     "/usr/local/lib/X11/fonts/75dpi/"
>> EndSection
>>
>> Section "Module"
>>        Load  "dbe"
>>        Load  "dri"
>>        Load  "dri2"
>>        Load  "extmod"
>>        Load  "glx"
>>        Load  "record"
>> EndSection
>>
>> Section "InputDevice"
>>        Identifier  "Keyboard0"
>>        Driver      "kbd"
>> EndSection
>>
>> Section "InputDevice"
>>        Identifier  "Mouse0"
>>        Driver      "mouse"
>>        Option      "Protocol" "auto"
>>        Option      "Device" "/dev/sysmouse"
>>        Option      "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
>> EndSection
>>
>> Section "Monitor"
>>        #DisplaySize      410   260     # mm
>>        Identifier   "Monitor0"
>>        VendorName   "HWP"
>>        ModelName    "Compaq WF1907"
>>        HorizSync    24.0 - 83.0
>>        VertRefresh  50.0 - 76.0
>>        Option      "DPMS"
>> EndSection
>>
>> Section "Device"
>>         ### Available Driver options are:-
>>         ### Values:<i>: integer,<f>: float,<bool>: "True"/"False",
>>         ###<string>: "String",<freq>: "<f>  Hz/kHz/MHz"
>>         ### [arg]: arg optional
>>         #Option     "NoAccel"                  # [<bool>]
>>         #Option     "SWcursor"                 # [<bool>]
>>         #Option     "Dac6Bit"                  # [<bool>]
>>         #Option     "Dac8Bit"                  # [<bool>]
>>         #Option     "BusType"                  # [<str>]
>>         #Option     "CPPIOMode"                # [<bool>]
>>         #Option     "CPusecTimeout"            #<i>
>>         #Option     "AGPMode"                  #<i>
>>         #Option     "AGPFastWrite"             # [<bool>]
>>         #Option     "AGPSize"                  #<i>
>>         #Option     "GARTSize"                 #<i>
>>         #Option     "RingSize"                 #<i>
>>         #Option     "BufferSize"               #<i>
>>         #Option     "EnableDepthMoves"         # [<bool>]
>>         #Option     "EnablePageFlip"           # [<bool>]
>>         #Option     "NoBackBuffer"             # [<bool>]
>>         #Option     "DMAForXv"                 # [<bool>]
>>         #Option     "FBTexPercent"             #<i>
>>         #Option     "DepthBits"                #<i>
>>         #Option     "PCIAPERSize"              #<i>
>>         #Option     "AccelDFS"                 # [<bool>]
>>         #Option     "IgnoreEDID"               # [<bool>]
>>         #Option     "DisplayPriority"          # [<str>]
>>         #Option     "PanelSize"                # [<str>]
>>         #Option     "ForceMinDotClock"         #<freq>
>>         #Option     "ColorTiling"              # [<bool>]
>>         #Option     "VideoKey"                 #<i>
>>         #Option     "RageTheatreCrystal"       #<i>
>>         #Option     "RageTheatreTunerPort"     #<i>
>>         #Option     "RageTheatreCompositePort"         #<i>
>>         #Option     "RageTheatreSVideoPort"    #<i>
>>         #Option     "TunerType"                #<i>
>>         #Option     "RageTheatreMicrocPath"    #<str>
>>         #Option     "RageTheatreMicrocType"    #<str>
>>         #Option     "ScalerWidth"              #<i>
>>         #Option     "RenderAccel"              # [<bool>]
>>         #Option     "SubPixelOrder"            # [<str>]
>>         #Option     "ShowCache"                # [<bool>]
>>         #Option     "DynamicClocks"            # [<bool>]
>>         #Option     "VGAAccess"                # [<bool>]
>>         #Option     "ReverseDDC"               # [<bool>]
>>         #Option     "LVDSProbePLL"             # [<bool>]
>>         #Option     "AccelMethod"              #<str>
>>         #Option     "DRI"                      # [<bool>]
>>         #Option     "ConnectorTable"           #<str>
>>         #Option     "DefaultConnectorTable"    # [<bool>]
>>         #Option     "DefaultTMDSPLL"           # [<bool>]
>>         #Option     "TVDACLoadDetect"          # [<bool>]
>>         #Option     "ForceTVOut"               # [<bool>]
>>         #Option     "TVStandard"               #<str>
>>         #Option     "IgnoreLidStatus"          # [<bool>]
>>         #Option     "DefaultTVDACAdj"          # [<bool>]
>>         #Option     "Int10"                    # [<bool>]
>>         #Option     "EXAVSync"                 # [<bool>]
>>         #Option     "ATOMTVOut"                # [<bool>]
>>         #Option     "R4xxATOM"                 # [<bool>]
>>        Identifier  "Card0"
>>        Driver      "radeonhd"
>>        VendorName  "ATI Technologies Inc"
>>        BoardName   "RV610 video device [Radeon HD 2400 PRO]"
>>        BusID       "PCI:4:0:0"
>> EndSection
>>
>> Section "Screen"
>>        Identifier "Screen0"
>>        Device     "Card0"
>>        Monitor    "Monitor0"
>>        SubSection "Display"
>>                Viewport   0 0
>>                Depth     1
>>        EndSubSection
>>        SubSection "Display"
>>                Viewport   0 0
>>                Depth     4
>>        EndSubSection
>>        SubSection "Display"
>>                Viewport   0 0
>>                Depth     8
>>        EndSubSection
>>        SubSection "Display"
>>                Viewport   0 0
>>                Depth     15
>>        EndSubSection
>>        SubSection "Display"
>>                Viewport   0 0
>>                Depth     16
>>        EndSubSection
>>        SubSection "Display"
>>                Viewport   0 0
>>                Depth     24
>>        EndSubSection
>> EndSection
>>
>>
>>
>>
>>>
>>> that might be relevant if they are absent.
>>>
>>>
>>>
>>> On 12/21/2009 9:23 AM, Fernando Apesteguía wrote:
>>>
>>>>
>>>> Hi all,
>>>>
>>>> I'm using 8.0 amd64 with Xorg, gnome and all the stuff installed from
>>>> packages. I have an ATI Radeon HD 2400 video card.
>>>> The thing is that I can't get it working at all. Without xorg.conf
>>>> file, the whole system freezes. With the xorg.conf
>>>> generated by Xorg -configure I'm able to see the mouse cursor but then
>>>> the system hangs again (before I get the gnome
>>>> desktop in the scree). This is with "radeon" driver dri, dri2 and glx
>>>> modules. I tried with the radeonhd and it is the same thing...
>>>> The only driver that seems to work for me is the vesa driver.
>>>>
>>>> Can anyone provide a working xorg.conf file or any hints to make this
>>>> card to work?
>>>>
>>>> Thanks in advance.
>>>> _______________________________________________
>>>> [hidden email] mailing list
>>>> http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-user-groups
>>>> To unsubscribe, send any mail to
>>>> "[hidden email]"
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-user-groups
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"