moused flags behaviour in 6.0 -- regression?

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

moused flags behaviour in 6.0 -- regression?

martinko-3
hello,

until freebsd 6.0 (that is to say in 5.3 and 5.4) i used
moused_flags="-3" in rc.conf and both my mice worked correctly (or as
desired) -- synaptics touchpad missing 3rd button was emulated while the
wheel on my USB mouse worked as expected.
now, in 6.0, with the same setting, touchpad 3rd button is emulated but
USB mouse's wheel doesn't work. if i don't use the flag, USB mouse's
wheel work but obviously there is no 3rd button on my touchpad. :-(
also, iirc back on 5.x even on wheel mouse the 3rd button could be
emulated by pressing buttons 1 and 2, which is not possible now with
wheel being on.

now, i know about moused_ums0_flags="", i'm just wondering why has this
changed (to worse from my point of view).
also, at first i tried moused_psm0_flags="-3" but that didn't work as
touchpad is apparently initialised without specifying psm0 device.

i hope i made myself clear (enough).

regards,

martin

_______________________________________________
[hidden email] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-stable
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: moused flags behaviour in 6.0 -- regression?

martinko-3
On Wed, 16 Nov 2005 06:51:34 +0000, Jayton Garnett wrote

> Hi,
>
> I presume all you want is to get the wheel working under X.
> Adding a line to xorg.conf in the mouse section is all I need to add
> no matter what mouse I use to get the wheel to work under X/Gnome.
>
> Option "ZAxisMapping" "4 5"
>
> Regards,
> Jayton
>
> martinko wrote:
>
> > hello,
> >
> > until freebsd 6.0 (that is to say in 5.3 and 5.4) i used
> > moused_flags="-3" in rc.conf and both my mice worked correctly (or as
> > desired) -- synaptics touchpad missing 3rd button was emulated while
> > the wheel on my USB mouse worked as expected.
> > now, in 6.0, with the same setting, touchpad 3rd button is emulated
> > but USB mouse's wheel doesn't work. if i don't use the flag, USB
> > mouse's wheel work but obviously there is no 3rd button on my
> > touchpad. :-(
> > also, iirc back on 5.x even on wheel mouse the 3rd button could be
> > emulated by pressing buttons 1 and 2, which is not possible now with
> > wheel being on.
> >
> > now, i know about moused_ums0_flags="", i'm just wondering why has
> > this changed (to worse from my point of view).
> > also, at first i tried moused_psm0_flags="-3" but that didn't work as
> > touchpad is apparently initialised without specifying psm0 device.
> >
> > i hope i made myself clear (enough).
> >
> > regards,
> >
> > martin
> >


no, jayton, that's not what i was talking about.

regards,

martin
_______________________________________________
[hidden email] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[hidden email]"